top of page
  • Yazarın fotoğrafıRevoser Teknik

Hp Laptop SSD Harddisk Takma ve Değiştirme

Merhabalar, Hp teknik servisi merkezimizde sizler için yeni bir makale hazırladık. Öncelikle hepimizin bildiği gibi yeni nesil SSD harddisk çeşitleri oldukça günümüzde tercih edilen ürünler arasında yerini aldı. Hp laptop ssd takma ve değiştirme işlemleri servisimizde orjinal parça ve 2 yıl garantili ssd disk çeşitleriyle yapılmaktadır. Sizler için ssd disk takma, ssd disk değiştirme, hp laptop ssd harddisk değişimi nasıl yapılır? gibi soruların yanıtlarını vereceğiz.


Hp Laptop Ssd Takma İşlemi Nasıl Yapılır?


Sahip olduğunuz Hp laptop için öncelikle hangi ssd çeşidini tercih edeceksiniz bunu bilmek çok önemli. Ssd diskler kendi içlerinde veri yazma ve okuma hızlarına göre, soket farklılıklarına göre ayrılmaktadır. Standart olarak laptopların içinde bulunan harddisk çıkartılıp eğer yerine ssd disk takılacak ise bütçenize ve istediğiniz veri yazma hızına göre herhangi bir marka ve modelde 2.5'' ssd disk tercih edebilirsiniz. Hp laptop servisi olarak sizler için en çok satışı yapılan A data, Kingston gibi markaların yüksek hızlı serilerinin montajlarını yapmaktayız. Ssd diskler normal mekanik harddisk çeşitlerine göre tamamen dijital disk olarak öne çıkmaktadır. Dijital disk olmaları veri yazma ve okuma hızlarını yani sahip oldukları Rpm değerlerini normal disklere göre ortama 5 ile 10 kat fazla yapmaktadır. Buda laptop bilgisayarlarında dosya açma, windows açılış hızları, yapılan işlemlerde olan hızları tamamen gözle görülür biçimde arttırmaktadır.


SSD Harddisk Fiyatları ve Çeşitleri


SSD harddisk fiyatları sahip oldukları veri yazma hızlarına, boyutlarına ve markalarına göre değişkenlik göstermektedir. Örnek verecek olursak;

  • SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-310MB/s Sata 3 2.5” özellikleri sahip Ssd fiyatları genellikle 200-230 TL fiyat aralığındayken,

  • Kingston A400 120GB 2.5" Sata3 SSD 500/320Mb/s çeşitleri ise 240-280 TL fiyat aralığındadır.

Buradaki dikkat edilmesi gereken nokta yukarda belirtilen 500/320Mb/s ssdnin sahip olduğu veri yazma ve okuma hızıdır. Siz performans için alacağınız ssdlerde bu hızlara, fiyatlara ve markalara tercih edebilirsiniz. Servisimizde Hp laptop ssd kurulumu yaparken en yaygın kullandığımız A Data marka solid serisi 580/530Mb/s özelliklerinde yüksek hızlı ürünlerdir. Servisimizde ssd disk değişimi işlemleri 1 iş günü içinde garantili olarak yapılmaktadır. Sizde Hp laptop ssd değişimleri ve montajları için bizlerle iletişim bölümümüzden irtibata geçebilirsiniz.

Hp laptop ssd değiştirme ve fiyatları
Hp laptop ssd değiştirme hizmetleri

109 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page